«Σας παρακαλώ συγχωρέστε μας». Αυτό το γραπτό μήνυμα, έλαβαν εκατοντάδες συνδρομητές στο κινητό τους την Πρωτοχρονιά από τις κινεζικές εταιρίες γαλακτοκομικών, οι οποίες εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο με τη μελαμίνη. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό το επικοινωνιακό κόλπο δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη δυσπιστία και τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών, που πλέον είναι μάλλον…εχθρικοί προς τις γαλακτοβιομηχανίες της Κίνας.

Οι 22 εταιρίες, με επικεφαλής την Sanlu, η οποία έχει κηρύξει πτώχευση, ζήτησαν συγγνώμη για τη μόλυνση των προϊόντων τους με μελαμίνη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι βρέφη και 290.000 να νοσηλευτούν.

Η πρόεδρος της Sanlu, Tιάν Ουενχουά, και τρία ακόμη στελέχη της εταιρίας δικάζονται από δικαστήριο της βόρειας Κίνας για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο.

Η Τιάν, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη παρότι η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί σε αρκετές εβδομάδες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για το κακό που υπέστησαν τα παιδιά και η κοινωνία. Απολογούμαστε και σας εκλιπαρούμε να μας συγχωρέσετε», ανέφερε το γραπτό μήνυμα που απέστειλαν οι εταιρίες.

Άλλα 17 άτομα, που εμπλέκονται στην παραγωγή, πώληση, αγορά και προσθήκη μελαμίνης σε φρέσκο γάλα, δικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Advertisements