Α. ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΑΣ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ (Π.Χ. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΤΕΓ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΝΕΟ ΣΥΛΛΟΓΟ )!!! ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Α.Ε.Ι.. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΩΝΤΑΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ Υ.Α.Α.&Τ. ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΓΕΩΤΕΕ) ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝ.ΓΕΩΠ. (ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ , ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ , ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ Υ.Α.Α.Τ., (ΟΠΕΓΕΠ, ΕΛΓΑ, ΕΛΟΓ).ΚΛΠ.) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Β. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΤΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΠΟΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ. (Η ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ , ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΠΛ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ)

Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΛ.ΥΛΙΚΟ ΚΛΠ ΕΝΑΣ ΚΥΚΕΩΝΑΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ
ΝΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ; ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ (ΙΔΙΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΚΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ) ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 60% .
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝ.ΓΕΩΠ. ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΣΤΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ . ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΕΞΕΙΣ ΟΞΥΜΩΡΟ, Ο ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΣ (ΚΤΗΝ.-ΓΕΩΠ.) ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. ΘΕΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ «ΛΟΓΗΣ-ΛΟΓΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ»; ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ. ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ. ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ / ΣΤΑΥΛΟ ΟΣΟ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ / ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΤΟ ΡΑΦΙ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ , ΕΔΑΦΟΥΣ , ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓ. ΦΑΡΜΑΚΩΝ , ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΛΠ.) ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ (ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΖΩΙΑΣ , ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ , ΧΡΗΣΗΣ ΚΤΗΝ. ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΛΠ) ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝ. ΓΕΩΠ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡ.ΕΦΟΔΙΩΝ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ , ΓΕΩΡΓ. ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΠΟΛ.ΥΛΙΚΟΥ, ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΖΩΩΝ, ΚΤΗΝ. ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΛΠ. ΟΙ ΔΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΩΝ « ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ» ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΕΤΣΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (ΤΟ 70% ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ).

Δ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΙΣΙΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ «ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙΑ». ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΣΥΛ. ΣΥΜΒΑΣΗ.

Ε. ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ Υ.Α.Α.&Τ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ «ΚΑΛΦΑΔΕΣ» ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ Υ.Α.Α.&Τ. ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΕ. ΛΥΣΗ: ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

ΣΤ. ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΕΧΝ. ΓΕΩΠΟΝΩΝ. ΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (ΦΥΤΙΚΗ, ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΛΠ )

Ζ. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝ. ΙΔΡΥΜΑΤΑ: ΣΧΕΣΗ ΜΗΤΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.

Η. Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ Υ.Α.Α.&Τ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΚΟΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ. ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΧΡΙΖΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑΣ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ (ΔΙΚΑΤΣΑ) ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ» ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΦΩΣΤΗΡΕΣ, ΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ.

Θ. ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘ ……………………………………….

Ι. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ , ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΡΦΙΚΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Advertisements