Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου, σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλη τη χώρα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα, τα Τρόφιμα και τα Ποτά, με στόχο την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ήδη, η Ομοσπονδία σε Γάλα – Τρόφιμα και Ποτά έχει καταρτίσει πρόγραμμα περιοδειών σε κάθε χώρο δουλειάς τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Περιοδείες έχουν πραγματοποιηθεί σε μια σειρά εργοστάσια όπως «Κόκα – Κόλα», «ΕΒΓΑ», «ΝΕΣΤΛΕ», και αλλού. Παράλληλα, επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία συζητούν και παίρνουν αποφάσεις για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία θα προσέλθει στη συνάντηση με τον ΣΕΒ και τους εργοδότες του κλάδου στις 21 Ιουλίου με στόχο την υπογραφή της ΣΣΕ.

ΠΑΜΕ: «Μαζική συμμετοχή στην απεργία»
Mε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την 24ωρη Απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών στις 23/7/09 που αγωνίζονται για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
«Την αδιαλλαξία του ΣΕΒ και την άρνησή του να υπογράψει ΣΣΕ ενθαρρύνει η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., με τη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, και συμβάλλει η στάση και η δράση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αφού δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια με τη σύμβαση πείνας που έχει υπογράψει. Ο στόχος τους είναι να καταφέρουν καίριο χτύπημα στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας.
Η απάντηση σ’ αυτή την πρόκληση του ΣΕΒ και των συμμάχων του θα δοθεί όχι μόνο από τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά συνολικά από την εργατική τάξη της χώρας μας και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές φρουρές έξω από τις πύλες των εργοστασίων σε όλη την Ελλάδα στις 23 Ιούλη ημέρα της Απεργίας. Η νίκη των εργαζομένων στον κλάδο Γάλακτος – Ποτών – Τροφίμων και η υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης Εργασίας είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης όλων των εργαζομένων της χώρας μας».

ΠΗΓΗ : AGRONEWS

Advertisements