Να συμπεριληφθεί και ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, το χωροταξικό των εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργητικών εκμεταλλεύσεων και η φέρουσα ικανότητα των μονάδων, στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας, ζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Κατερίνα Μπατζελή.

Το αίτημα υποβλήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο όπου οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το γενικότερο ζήτημα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για την ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός τόνισε: « Οι θαλασσοκαλλιέργειες είναι ένας δυναμικός κλάδος της πρωτογενούς μας παραγωγής και το παραγόμενο προϊόν κατέχει τη 2η θέση στον κατάλογο εξαγωγών του κλάδου των τροφίμων. Ως Υπ.Α.Α.Τ σημειώσαμε τα αιτήματα και στηρίζουμε τις προσπάθειες του ΣΕΘ προωθώντας μεταξύ άλλων τη στενότερη συνεργασία των Υπηρεσιών μας με τον κλάδο».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Advertisements