Κατά 18% στο αρνίσιο και κατά 33% στο κατσικίσιο κρέας υποχώρησαν το πρώτο δίμηνο του 2010, βάσει των επίσημων στοιχείων του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος, οι τιμές παραγωγού.

Μετά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, όπου οι τιμές για τους κτηνοτρόφους είχαν διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 5,50 και 6 ευρώ το κιλό αντίστοιχα για το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, το επόμενο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου υποχώρησαν στα 4,50 και 4 ευρώ το κιλό αντίστοιχα.

Αναλυτικά,η εξέλιξη των τιμών παραγωγού σε αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας (σε ευρώ ανά κιλό)

Ημερομηνία Αρνίσιο κρέας Κατσικίσιο κρέας
Απρίλιος 2009 5,5 5
Μάιος 2009 5,5 5
Ιούνιος 2009 5,5 5
Ιούλιος 2009 5,5 5
Αύγουστος 2009 7,5 7
Σεπτέμβριος 2009 6 6
Οκτώβριος 2009 5,5 5
Νοέμβριος 2009 5,5 6
Δεκέμβριος 2009 5,5 6
Ιανουάριος 2010 4,5 4
Φεβρουάριος 2010 4,5 4

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ